Inge Ariaens-Klerkx

Inge

BIG-nummer: 29062011004

Bewegingsagoog, algemeen fysiotherapeute, oedeemfysiotherapeute en gewichtsconsulent.

Hallo, mijn naam is Inge Ariaens-Klerkx en ik woon in Veghel.

Na de opleiding CIOS, die ik in 2000 met goed gevolg heb afgerond ben ik de opleiding fysiotherapie gaan volgen aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. In juni 2004 heb ik hiervoor mijn diploma behaald. Na mijn afstuderen heb ik op verschillende plekken waargenomen. Op die manier ben ik er achter gekomen waar binnen de fysiotherapie mijn interesses en ambities liggen. Al snel werd mij duidelijk dat het geven van groepstherapie op mijn lijf is geschreven. Het liefste wilde ik dan ook gaan werken binnen een praktijk c.q. centrum, waar individuele behandelingen en het geven van groepstherapie met elkaar gecombineerd worden.
In maart 2005 ging deze wens in vervulling, toen kon ik namelijk bij MTC Bernheze gaan werken. Ik voel me daar vanaf het begin erg thuis, met name omdat ik de vrijheid krijg mezelf te ontplooien en verder te specialiseren binnen het vak.

Bij MTC kunt u mij tegenkomen tijdens een individuele fysiotherapeutische behandeling of tijdens een groepstherapie, zoals de reuma beweeggroep, de COPD beweeggroep, medische trainingstherapie, 55+ beweeggroep en het Fitkidsproject (Een beweegprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening).

Met veel enthousiasme heb ik mezelf ingezet voor het Fitkidsproject, wat bij MTC vanaf januari 2006 draait. Ik geef dan ook met veel plezier les aan 6 Fitkidsgroepen per week. (www.fitkids.nu)

Naast algemeen fysiotherapeut ben ik oedeemfysiotherapeut en behandel ik patiënten met oedeemklachten door middel van o.a. manuele lymfedrainage.

Binnen de fysiotherapie ben ik aangesloten bij FYRANET Noordoost Brabant. Fyranet is een samenwerking van fysiotherapeuten in de eerste lijn, die ondersteund wordt door het Jeroen Bosch Ziekenhuis (Den Bosch) en het Bernhoven ziekenhuis (regio Oss-Uden-Veghel) (www.fyranetnob.nl)

Omdat ik graag mijn horizon nog verder wilde verbreden en uitbreiden, heb ik de cursus gewichtsconsulent gevolgd en in april 2013 met succes afgerond. Sinds dit jaar ben ik ook gespecialiseerd in kind en voeding.

Als gewichtsconsulent help ik mensen in het bereiken van hun doelstellingen op het gebied van gezonde leefstijl, voeding en bewegen.

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (www.gewichtsconsulenten.nl)

Naast het begeleiden van volwassenen richt ik mezelf voornamelijk op de begeleiding van kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar.

Dus, wil je werken aan een gezond gewicht en leefstijl of zit je niet lekker in je vel? Trek dan bij Inge aan de bel en ik ga samen met jou werken om bovenstaande “gezonde doelstellingen” te realiseren.

Met een flinke dosis motivatie en doorzettingsvermogen zal een ieder kunnen bereiken wat hij/zij graag wil. Gaan we samen aan de slag? Ik begeleid je hierin graag!

Verder heb ik een beweegprogramma ontwikkeld voor kinderen met overgewicht en obesitas.

Het programma leert kinderen op een speelse manier omgaan met verantwoorde voeding en een gezonde leefstijl. Naast een stukje educatie over voeding wordt het theoretische gedeelte direct in de praktijk gebracht door middel van een praktijk (beweeg)opdracht. Educatie over voeding, een gezonde leefstijl en bewegen zijn de belangrijkste aspecten om te werken aan een de doelstelling gezond(er) gewicht. De gezondheidsnorm voor kinderen ligt op 1 uur matig/intensief bewegen per dag. Veel kinderen komen (helaas) niet aan deze norm.

Ik hoop u snel te mogen begroeten!

Scroll naar top