Ilse de Laat-van Wees

Ilse

BIG-nummer: 39908712504

MSc oncologie- en oedeemfysiotherapeute

Ik ben Ilse de Laat-van Wees en sinds maart 2005 ben ik werkzaam bij Medisch TrainingCentrum Bernheze als fitnessinstructrice. Op dat moment was ik bezig met de opleiding tot fysiotherapeut. Sinds juli 2007 ben ik officieel als fysiotherapeut aan de slag gegaan bij MTC Bernheze. Vanwege mijn interesse in oncologie en fysiotherapie heb ik in december 2007 de opleiding tot oedeemfysiotherapeut aan de Berekuyl, European College for Lymphoedema Treatment, afgerond.

Veel oncologische patiënten krijgen te maken met oedeemvorming. Na het volgen van deze opleiding ben ik in staat om mensen te behandelen met allerlei soorten oedeem. Denk aan lymfoedeem, primair lymfoedeem, secundair lymfoedeem (na bijvoorbeeld oncologische ingrepen), traumatisch oedeem, filariasis, lipoedeem en veneus oedeem.

Om me verder te verdiepen in de oncologie heb ik december 2009 de tweejarige de post HBO opleiding oncologie en fysiotherapie afgerond aan Avans+. Sindsdien ben ik geregistreerd oncologie fysiotherapeut. In 2013 ben ik gestart met het laatste gedeelte van de masteropleiding Master Oncologic Physical Therapy. Sinds juni 2016 mag ik me dan ook master of science noemen. Om ervaringen uit te wisselen met gespecialiseerde collega’s in de oncologie heb ik samen met het Integraal Kankercentrum Zuid en andere enthousiaste collega’s de werkgroep oncologie en fysiotherapie opgestart genaamd FyNeon. In dat netwerk maak ik deel uit van regio Den Bosch.

Bij MTC Bernheze richt ik me op individuele fysiotherapie, (ex-)kankerpatiënten, oedeemfysiotherapie, Fitkids, bewegen voor 55+ en de ISO certificering. Verder ben ik op dinsdagavond aanwezig om mensen te begeleiden tijdens het fitnessen.

Scroll naar top