Reuma beweeggroep

Wat is reuma?

Reuma is een verzameling voor meer dan honderd verschillende aandoeningen die we indelen in drie categorieën:

  • Ontstekingsreuma: vormen van reuma met als belangrijkste kenmerk ontstekingen aan de gewrichten. Meer over ontstekingsreuma
  • Artrose: de meest voorkomende vorm van reuma in Nederland en een aparte categorie. Artrose is niet zomaar slijtage of een “ouderdomskwaal”, zoals veel mensen denken. Meer over artrose
  • Weke-delenreuma: vormen van reuma die zich kenmerken door klachten aan de weke delen van het bewegingsapparaat: de spieren, pezen en banden. Meer over weke-delenreuma

Inhoud reuma-oefengroep programma

Samenvattend zou je kunnen zeggen dat de oefentherapie gericht is op het minimaliseren van de achteruitgang van de klachten van de patiënt. Daarnaast is de oefentherapie gericht op het zo goed mogelijk te laten functioneren van de patient in zijn of haar dagelijks leven. Om dit zo goed mogelijk te doen is het belangrijk om de patiënt met zijn of haar gebreken te leren omgaan.

Maar ook de achteruitgang kan redelijk worden tegengegaan of afgeremd. Het is voor het functioneren van de patiënt van groot belang dat zijn of haar mobiliteit op een acceptabel niveau is en dat de conditie op een zo hoog mogelijk niveau blijft.
Het is vaak zo dat een patiënt minder gaat bewegen door de pijn die er bij de aandoening ontstaat. Hierdoor wordt het desbetreffende deel van het lichaam niet of nauwelijks belast. Hierdoor gaat de mobiliteit achteruit (het lichaamsdeel wordt stijf) en gaat de conditie snel achteruit. Door deze aspecten wordt het ziekteproces allen maar in de hand gewerkt en gaat de achteruitgang veel sneller.

Wanneer vindt de reuma-oefengroep plaats?

Bij MTC vindt wekelijks een uur oefentherapie plaats voor reumapatienten.
De lessen worden verzorgd door een een ervaren fysiotherapeut. 
De reuma-oefengroep vindt plaats op maandagmiddag van 13.30-14.30. Voor meer informatie over de reuma-oefengroep kunt u contact opnemen met MTC. Tel. 0413-228421.

Oefentherapie zorgt voor een betere beweging, een sterker lichaam, een betere conditie en vaak minder last van pijn en stijfheid.

Deel ons op Social Media

Scroll naar boven