Leefstijlcoaching

Coaching op Leefstijl (CooL)

Wilt u zich fitter voelen en minder gezondheidsklachten ervaren? Wilt u graag afvallen, maar lukt het niet? Wilt u beter in uw vel zitten? En bent u bereid om hierin begeleid te worden door een leefstijlcoach? Misschien is het CooL-programma dan iets voor u.

CooL staat voor Coaching op Leefstijl met als centrale thema’s voeding, beweging, slaap en persoonlijke balans.

Het programma is gericht op het stapsgewijs verbeteren van uw leefpatroon. Zo kunt u een blijvende verandering van uw leefstijl bereiken. CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), die wordt uitgevoerd door een leefstijlcoach.
Het uiteindelijke doel van het CooL-programma is het bereiken van het verbeteren van uw lichamelijke fitheid, gewichtsverlies en uw gezondheid en uw kwaliteit van leven.

Voor wie is het programma?
Het CooL-programma is gericht op:
⦁ Volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) met daarbij een verhoogd risico op: diabetes mellitus type 2 (DM 2), of cardiovasculaire aandoeningen, of deelnemers met artrose of slaapapneu.
⦁ Volwassenen met obesitas (BMI van 30 en hoger).
Deelnemers moeten daarnaast voldoende gemotiveerd zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen.

Hoe ziet het programma eruit?
Het CooL-programma bestaat uit:
⦁ een individuele intake
⦁ een basisprogramma (8 maanden)
⦁ een onderhoudsprogramma (16 maanden)
⦁ een evaluatiegesprek

Verspreid over twee jaar volgt u in totaal 16 groepsbijeenkomsten en hebt u zes uur individuele contacttijd met de leefstijlcoach. Het gehele traject van basis- en onderhoudsprogramma wordt door de deelnemers in dezelfde groep doorlopen. De groep bestaat uit ongeveer 10-12 deelnemers.
Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Persoonlijke doelen
Als u meedoet aan het CooL-programma, worden er samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen opgesteld. In uw eigen tempo gaat u hieraan werken tijdens het programma. U heeft zelf de regie. De vragen die u zichzelf kunt stellen, zijn bijvoorbeeld:
⦁ Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
⦁ Hoe maak ik gezonde keuzes? En hoe zorg ik dat ik die volhoud?
⦁ Wat wil ik daarmee bereiken?
Zo werkt u stap voor stap aan een gezondere leefstijl, die bij u past. De leefstijlcoach motiveert en begeleidt u hierbij.

Wat kost het?
Het programma is opgenomen in de basisverzekering en wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts nodig. De leefstijlcoach blijft gedurende het programma in contact met de huisarts op basis van regelmatige terugkoppeling van resultaten en overlegt zo nodig over aanvullende zorg.

Interesse?
Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen met Danique van Lee, leefstijlcoach. Telefoonnummer: 0413-228421 of mail naar danique@mtc-bernheze.nl

Deel ons op Social Media

Scroll naar boven