Gewichtsconsulent

Wilt u op een persoonlijke en verantwoorde manier afvallen?

Streeft u naar een gezonde(re) leefstijl. Wilt u weten wat de fabels en de feiten zijn over voeding en beweging? Een gewichtsconsulent heeft bij uitstek de kennis en ervaring u hierover te informeren en u optimaal te begeleiden! Geen diëten maar gezond eten volgens de Schijf van Vijf en de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Wat doet een gewichtsconsulent?
Een gewichtsconsulent adviseert, begeleidt en motiveert gezonde mensen met gewichtsproblemen (zoals overgewicht) of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon. Alleen mensen die vanwege medische redenen een dieet nodig hebben, kunnen niet bij een gewichtsconsulent terecht.

Omdat ieder mens anders is, vraagt de gewichtsconsulent uitgebreid naar uw persoonlijke omstandigheden en uw wensen en geeft zij/hij daarna een op maat gemaakt (voedings)advies. Veel gewichtsconsulenten geven ook groepsvoorlichting, workshops en cursussen gericht op een gezonde leefstijl.

De gewichtsconsulenten bij MTC zijn gespecialiseerd in de richting kind & voeding en sportvoeding. De begeleiding van kinderen vergt een specifieke aanpak, aangezien kinderen nog in de groei zijn, en juist dan goede voeding erg belangrijk is.
De gewichtsconsulenten van MTC begeleiden kinderen naar een gezond eetpatroon en een blijvend gezond gewicht. Samen met de ouders van met name de jonge kinderen kijken we naar het eet- en beweegpatroon van het kind in relatie tot het gezin/de opvoeding, en passen we dit waar nodig aan. Geen dieet dus, maar een verandering in wat, hoeveel, wanneer en waar je eet, gecombineerd met lekker bewegen in de vorm van fitness, sport en/of spel.
Voor kinderen is een speciaal educatief voedings- en oefenprogramma ontwikkeld.

Het eerste consult
Bij uw eerste bezoek neemt de gewichtsconsulent een algemene (voedings) anamnese bij u af om uw persoonlijke situatie te bekijken. Uw dagelijkse voedingspatroon, uw beweging, gewoontes en uw uiteindelijke doelstelling worden besproken. Daarnaast wordt uw lengte, gewicht, tailleomvang en vetpercentage gemeten. Om een goed beeld te verkrijgen van uw voedingspatroon vraagt uw gewichtsconsulent u vijf dagen een voedingsdagboek bij te houden. Aan de hand van deze gegevens komt de gewichtsconsulent samen met u tot een persoonlijk plan van aanpak, waarmee u uw gewenste resultaat zult bereiken. Al uw gegevens worden door de gewichtsconsulent bijgehouden in een dossier.

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en de zaken waar u tegen aan loopt. Verder wordt u gewogen op de 4-puntsweegschaal. De resultaten worden geëvalueerd. De gewichtsconsulent geeft u voedings- en beweegadviezen die u helpen een gezondere leefwijze en een gezonder lichaamsgewicht te bereiken.

In overleg met u zal de gewichtsconsulent mogelijkheden aandragen, welke binnen uw eet- en leefgewoonten passen.

Hierbij wordt naar uw privéomstandigheden zoals uw gezinssamenstelling, beroep en andere dagelijkse activiteiten en uw mogelijke voor-en afkeuren van bepaalde voedingsmiddelen bekeken.

Wat kost het?
De begeleiding door de gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen verzekeringspolis of kijken op de website www.gewichtsconsulenten.nl voor een recent overzicht.

Individuele begeleiding

Mogelijkheden Tarieven
Eenmalig voedingsadvies
€ 30,-
Uitgebreide intake Gesprek met weegmoment Analyse voedingsdagboek + advies
€ 75,-
Los consult Metingen, advisering/coaching
€ 30,-
Weegconsult (10 minuten)
€ 10,-
Bewust-FIT traject, Intake/voedingsanalyse (1 uur) Tussentijds evaluatie consult (2x) Eindevaluatie consult 8 weegmomenten
€ 180,-
Groepsbegeleiding Tarieven
90 dagen Battle BACK IN SHAPE Intake/voedingsanalyse (1 uur) Tussentijds evaluatie consult (2x) Eindevaluatie consult 8 weegmomenten Groepstraining en onbeperkt fitnessen
€ 285,-
Kids FIT & FOOD Uitgebreide intake + 12 weken 1x per week sporten (inclusief intake twv € 45,-)
€115,-
Kids FIT & FOOD Uitgebreide intake + 12 weken 2x per week sporten (inclusief intake twv € 45,-)
€140,-

Deel ons op Social Media

Scroll naar boven