55+ beweeggroep

Wat is MBvO?

Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) is een verzamelnaam voor diverse bewegingsactiviteiten voor 55-plussers onder deskundige begeleiding. Bewegingsactiviteiten in het kader van MBvO zijn preventief van aard en mede gericht op bevordering van zelfstandigheid en kwaliteit van leven.

De activiteiten zijn bedoeld voor het op peil houden van uw conditie op een voor u haalbaar niveau.
MBvO heeft een gunstig effect op het verloop van de algemene verouderingsprocessen en levert een bijdrage aan mobilisatie van de spieren en gewrichten, coördinatie en conditie. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken.

Inhoud MBvO lessen:
De lessen worden zo samengesteld dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. U bent nooit oud genoeg om te bewegen. Wie zo lang mogelijk fit wil blijven, kan het beste zoveel mogelijk in beweging blijven. Uw eigen doelstelling is belangrijk en is al een topprestatie op zich.
Het aanbod is vooral gericht op de recreatieve kant van het bewegen.
Tijdens de lessen worden gymnastiekoefeningen gedaan die een appèl dien op:

  • behoud van de beweeglijkheid
  • de coördinatie
  • alert zijn; reactie, anticiperen, geheugen
  • oriëntatie in de ruimteNaast de gymnastiekoefeningen worden spelactiviteiten aangeboden zoals, badminton, volleybal, korfbal, slagbal etc.

Soms worden de lessen met muziek ondersteund. Er wordt veel gebruik gemaakt van klein materiaal. (Ballen, stokken, hoepels, touwtjes e.d.) Belangrijk is ook het sociale karakter. Na afloop van de les is er gelegenheid om gezellig een kopje koffie met elkaar te drinken.

Tijdstip MBvO lessen:

Maandagochtend:
08.30-09.30 uur
09.30-10.30 uur

Woensdagochtend:
08.30-09.30 uur

De lessen worden in sporthal de Zaert in de H. Stokstraat in Dinther gegeven.

Deel ons op Social Media

Scroll naar boven