Over Fysiotherapie

Wat doet een fysiotherapeut?
Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.
Afhankelijk van uw situatie gaat u naar één van de fysiotherapeuten bij MTC of deze komt bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u vragen te stellen (anamnese gesprek) en te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van deze behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek.

De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat. Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen.

Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen, goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut of u gaat met een klacht eerst naar de huisarts, die u kan doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Ook kan uw specialist u doorverwijzen. Als u advies wilt, is het mogelijk om zelf contact op te nemen met MTC voor een afspraak. De huisarts/specialist en de fysiotherapeut wisselen geregeld onderling patiënteninformatie uit en hebben overleg over eventuele complicaties. Als de behandeling is afgerond, doet de fysiotherapeut weer verslag aan de verwijzer en geeft aanwijzingen voor eventuele vervolgbehandeling.

Openingstijden fysiotherapie

  • maandag     08.00 – 19.00
  • dinsdag       08.00 – 19.00
  • woensdag   08.00 – 19.00
  • donderdag  08.00 – 19.00
  • vrijdag         08.00 – 19.00
  • zaterdag     08:30 – 11:30

Zaterdag en zondag gesloten.

Behandelingen buiten deze tijden op afspraak mogelijk
Telefonisch bereikbaar tot 22.00u

Over Fysiotherapie 1

Deel ons op Social Media

Scroll naar boven