Medische fitness

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut

Hierbij wordt het trainingsschema zodanig  opgesteld dat u, ondanks uw beperkingen toch kunt sporten. Ook kunt u medische fitness zien als aanvulling op uw revalidatie na een blessure, ziekte of operatie, dit in overleg met uw fysiotherapeut.

Een blijvende vermindering of verdwijning van klachten wordt veelal bereikt door een persoonlijk, goed onderbouwd en motiverend trainingsprogramma. Medische fitnesstraining is een trainingsprogramma afgestemd op de individuele belastbaarheid van de betreffende persoon. Het richt zich op het verhelpen van specifieke klachten of het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening.

Inhoud van een medische fitnesstraining 

De training is medisch verantwoord en speelt in op uw klachtenpatroon.
Medische fitness heeft steeds tot doel de gezondheid van de deelnemer te herstellen, te bevorderen en te onderhouden. Het verbeteren van algemene conditie, uithoudingsvermogen, gevoel van fitheid, kracht, coördinatie, het verlagen van lichaamsgewicht, maar ook het verbeteren van zelfvertrouwen, humeur, stressbeheersing en zelfmanagement kunnen aan bod komen.
De training wordt altijd begeleid door een deskundig fysiotherapeut.

In de gevallen waarin een voedingsadvies noodzakelijk is, wordt de hulp van een gewichtsconsulent of diëtiste ingeroepen.

Wie kunnen er aan medische fitness deelnemen?

Medische fitness is voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren of onderhouden. Vanzelfsprekend zijn de trainingen bedoeld voor mensen die klachten hebben die verband houden met het houdings- en bewegingsapparaat.  De normale begeleiding in sportscholen en bij sportverenigingen schiet voor deze doelgroep vaak te kort. Wij bieden een veilige methode om klachten de baas te worden en te kunnen blijven. Een medisch trainingsprogramma wordt specifiek op de individuele doelstelling van de deelnemer afgestemd. Het programma is ontwikkeld voor mensen met lichamelijke klachten die actief aan hun herstel willen werken.

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met één van de fysiotherapeuten van MTC. Tijdens het eerste consult worden uw klachten in kaart gebracht via een anamnesegesprek en lichamelijk onderzoek. Daarnaast worden diverse metingen verricht, die bij de uitgebreide intake horen zoals, afname medische vragenlijst, diverse metingen: lengte, gewicht, vetpercentage, spiermassa, bloeddruk, hartfrequentie, zuurstofgehalte in het bloed en conditietest. Aan de hand van het anamnesegesprek en lichamelijk onderzoek stelt de fysiotherapeut een op maat gemaakt programma voor u samen. Na het eerste consult wordt met u een afspraak gemaakt voor de eerste training in een medische fitnessgroep.

Tijden medische fitnessgroepen

Maandag: 11.00-12.00 uur en 14.30-15.30 uur
Woensdag: 13.30-14.30  uur
Donderdag: 11.00-12.00 uur en 13.30-14.30 uur
Vrijdagochtend: 11.00-12.00 uur

Tarieven

Kijk voor vergoedingen medische fitness op uw verzekeringspolis bij vergoedingen aanvullende verzekering fysiotherapie.

Afspraak maken

Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een intake medische fitness kunt u contact opnemen met MTC Bernheze op telefoonnummer 0413-228509 of mail naar info@mtc-bernheze.nl

Deel ons op Social Media

Scroll naar boven