Fitkids

Wat is Fitkids?

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids, voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.
De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut.

In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

In Fitkids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub. 

De Fitkidstraining vindt plaats in de fitness- en oefenzaal waar sport- en spelactiviteiten worden gegeven.
De kinderen trainen onder professionele begeleiding in een sportieve en stimulerende omgeving.

Voor wie is FITKIDS?
Fitkids is voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperkingen of langdurige aandoeningen, zoals astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD of een aangeboren hartafwijking. Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig.

Inhoud FITKIDS-programma
In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal. Plezier en ontspanning staan voorop. Het doel is om deze kinderen weerbaarder te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten. Iedere les wordt gestart met een gezamenlijke warming-up, gevolgd door circuitoefeningen waarin verschillende aspecten worden getraind, zoals, kracht, snelheid. coördinatie, evenwicht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De les wordt afgesloten met een spel. De kinderen werken binnen het groepsproces aan hun individuele doelstellingen.

Tijden FITKIDS lessen
Maandag: 15.45-16.45 uur en 16.45-17.30 uur
Woensdag: 16.00-17.00 uur

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u contact opnemen met MTC Bernheze op telefoonnummer 0413-228509.
Wilt u uw kind aanmelden voor Fitkids? Vul dan het aanmeldingsformulier in en stuur dit op naar MTC Bernheze. Zodra wij het aanmeldingsformulier hebben ontvangen neemt MTC Bernheze contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intake Fitkids.

Voor meer informatie, kijk op: www.fitkids.nl

Deel ons op Social Media

Scroll naar boven